2011. augusztus 26., péntek

Hasznos holmik / Needful things

Hasznos holmik. Ismerős a cím? Igen, Stephen Kingre gondolok. De ebben a bejegyzésben most nem róla lesz szó.
Needful Things. Are you familiar with this titel? Yes, I  mean Stephen King...but in this post you will read about another things.

 Mobiltelefonok, távirányítók, lakáskulcsok...csupa hasznos és fontos tárgyak, amiket nem árt, ha gyorsan megtalál az ember a táskájában, ha szükség van rá.:)
 Mobile phones, remote controls, keys... These are all practical and needful objects and it is not bad if you would find them immediately in your bag if necessary. 

Az alábbi horgolmányokhoz nincs leírás, csak a saját fejem után mentem:) There is no written pattern to the crocheted things I'll show you in this post.
 
A mobiltelefon praktikus tárolására szolgál ez a bohókás, sokszínű tok.
Colorful mobile case with practical solutions.

Nemcsak nekem tetszik:))
I am not the only one who loves it:)) 

 A teteje nyitott, és horgoltam rá egy láncot, mellyel diszkréten rögzíteni tudom a táskafülhöz (ami szintén sötétbarna, így a külső szemlélő számára láthatatlan). A tokon elöl van egy nyitott rész is, mely abban nyújt segítséget, hogy azonnal meg tudom nézni a telefon kijelzőjén az időt anélkül, hogy a telefont a tokból kivenném. Szóval eléggé praktikus darab sikeredett nemrég egy kevéske pamutfonal felhasználásával zömében rövidpálcákkal horgolva. A színválasztás nem volt tudatos (kivéve a lánc színét), azt használtam fel, ami éppen a kezem ügyébe került.
Its top is open. I crocheted a long chain to the case and with that I can easily fasten it to the bag (so that nobody can recognize it:)). There is an open part in front of the case which is a great help for me as I do not have other possiblity to know the exact time. I have not chosen the colors to make it I just used that I have found  on the top of  my yarn-basket (one of  them:)).

Ez pedig egy kulcs- és távirányítótartó egyben:
The next practical thing is a key and remote control holder: 


Az úgy volt, hogy volt egy kulcstartó, amin egy távirányító is lógott. Ajtóban a kulcs, gyerek játszik, távirányító a földön (=gyerek letépi a kulcstartó-karikáról). Szülő keres egy praktikus megoldást. Megtalálja. Horgol. Egy kulcstartót, ami távirányítótartó is egyben (azt itt most tudni kell, hogy a távirányítóról már nem lóg a kis karika). Távirányítót beteszi a horgolt mini szütyőbe, kulcsokat a láncra. Élénk, világos színeket használ az elkészítéséhez, így ha szükség van rá, a táskájában is mindig azonnal megtalálja. Ami nem utolsó szempont egy szülőnek (sem).
There was a key holder and a remote control holder on a chain. Key is in the door, child is playing, remote control is down (child has been thrown it apart) Parent is looking for a practical solution. She has found it! It is crochet! She makes a 2in1 key and remote control holder. Remote control goes to the tiny bag, keys remain on the crocheted chain. She uses light colors to make it in order to find it easily in the bag...which is quite important for a parent (too).

Horgoltam néhány egyszerű kulcstartót is. Már használatban vannak:).
I have crocheted some simple key holders, too. They are already in use.:) 


Kellemes hétvégét, jó relaxálást kívánok a következő fotóval és az azt követő dallal!
Have a nice, relaxing weekend! Here is a picture and song for you to relax:
 

 Általában nem szeretem a reklámokat. De a mobiltelefon reklámokat szívesen nézem, az aláfestő zenét pedig még szívesebben hallgatom. A Nokia reklámok a kedvenceim, de a Vodafone is talált egy csodálatos dalt egyik reklámjához. Most ezt a dalt mellékelem nektek (nem a reklámot). Az előadó nem Enya, habár én is azt gondoltam elsőre:)).
Actually I do not like TV commercials, but cell phone commercials are exceptions. My favourites are Nokia commercials but I also like the attached song which was used for a Vodafone conmercial. First I thought that the singer is Enya, but she is not:) 

Knitted Dreams 
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes az "ablakos" mobiltartód!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!:) Napi használatban és tényleg nagyon praktikus!:)

    VálaszTörlés