2011. szeptember 15., csütörtök

Korona project / Crown project

Ez a korona a kislányomnak készült. Névnapjára kérte, hogy készítsek neki egy koronát (mi mást kérhetne egy kislány??)  De nála ez még meglepőnek sem mondható, mivel az oviban korona a jele...
Születésnapjára már a sapival együtt kéri!:)  - ugyanis 2 részből áll a koronasapka -egy lila sapkából és egy rávarrt koronából.
That crown was knitted for my oldest daughter. For her name's day she wanted a crown from me. I made it for her. For her birthday she ordered the hat!:)

Itt és még itt is megtalálható az eredeti ingyenes minta a sapkával és anélkül. Ugye milyen édes a kislány a sapiban? Mint egy igazi hercegnő.
You can find the pattern here and here. Some pictures about the original. It's cute, isn't it? ..és akkor itt  az általam készített korona:
...and here is my version:Ma nagyon meleg volt, ennek ellenére kislányom le sem vette a fejéről a koronát egész nap...(hát nem épp a legvékonyabb fonalból készült:).
Today it was really hot ...inspite of that she wanted to have the crown on her head all day long...(the arn is DK weight) 

Fonal / Yarn: Barka Vitorlás, Rowan Handknit Cotton
Kötőtű / Needle: 3,5mm
 Tervezte/ Designed by: Alison Stewart-Guinee ( a nevére kattintva megnézheted az általa tervezett alkotásokat)

A tervező hölgy egyébként sok más hasonlóan gyönyörű holmit tervezett már. A koronasapin kívül ez a téli kabátka a másik nagy kedvencem: (ennek a mintának is ingyenes a leírása ITT-angolul)
This coat from the designer Alison Stewart-Guinee is also one of my favourites:


 Jó kötögetést!
Happy knitting!

KnittedDreams 

4 megjegyzés:

 1. szupercuki, valamennyi darab :)

  VálaszTörlés
 2. Isten éltesse Roxit! Micsoda ötlet ez a korona! Kislányoknak szuper ajándék, meg is jegyzem...

  VálaszTörlés
 3. Nagyon édes a lányod, szép a sapi és szuper a korona! Egy ilyet Dorkám és Bendim is imádna, köszi az ötletet!

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm a kedvességeteket! Roxinak is továbbítom!:))

  VálaszTörlés