2011. szeptember 25., vasárnap

Sapkák és sálak 1. / Hats & Scarves #1

Itt az ősz és hamarosan  jön a tél is,  így hát sapkákkal és sálakkal már készülök én is!
Az első őszi projectem véletlenszerűen jött. Bekukkantottam a ravelry-n a tesztkötős csoportba és többek közt ez a project is "nyitott" (OPEN) volt, így kaptam az alkalmon és jelentkeztem, mivel nagyon megtetszett a minta. Mondhatom azt is, hogy ez egy határidős feladat volt egyben:)).
Finom, puha merino gyapjúból készült az én csipkés, csavartmintás sálam. Nagyon jó volt kötni és viszonylag hamar el is készült...annak ellenére, hogy nem vagyok egy szupergyors kötő.
A tesztkötésről röviden: a ravelry-n több ilyen csoport is van. Tudomásom szerint a legtöbb taggal a Free Pattern Testers csoport rendelkezik. Jelenleg 8494 tagja van.Főleg azok a designerek jelentkeznek ide, akik majd szeretnék eladni a mintájukat. Itt ingyenesen elkészítik nekik  a "kiválasztottak" az általa tervezett alkotást. Persze nem minden designer itt tesztelteti a mintáját, van aki külön csoportot hoz létre ilyen célból, van olyan designer is, aki maga keresi meg a tesztkötőit, akár ravelry-n belül, akár ravelry-n kívül. A tesztkötés mindkét félnek jó...a designer tanácsokat kap a minta leírásával kapcsolatban,  a szövegen hol kellene változtatni,  esetlegesen előforduló hibákra hívják fel a figyelmet a tesztelői, látja, hogy hogy néz ki  a különböző fonalakból készített ugyanazon alkotás, stb... a tesztelő pedig ingyen, ráadásul még a megjelenés előtt  megkapja a mintát.
 Autumn is here, and winter is coming soon, so I have started to knit  hats and scarves as well!
 My first autumn project was a beautiful lace and cable scarf. It was a test knit actually and I was very happy to receive the opportunity to make it.
 I have used one of my favourite yarn: Malabrigo Merino Worsted, color: Garnet.


 
Minta (angolul) / Pattern: Letting go by Carolina Diez
Fonal /Yarn : Malabrigo Merino Worsted -Color: Garnet (piros-rózsaszín színátmenetes)/(red-pink)
Tű / Needle: 4,5mm
Súly / Weight: 100g

Egyik tesztelő társam egy sapkát is tervezett hozzá. Érdemes megnézni, nagyon szép lett! Ha megveszed a sál mintáját, a sapka mintáját ajándékként kapod hozzá!
Another tester of these scarf has designed a beautiful slouchy hat, that is go with the "Letting go" scarf. If you buy the scarf pattern from Carolina Diez, you receive the hat pattern from Linda Blakely for free!

 A részletek:
Here are the details:
 Minta (angolul) / Pattern: Hanging on - slouchy hat by Linda Blakely
Fonal, amire szükség van /Required Yarn : Worsted weight ca. 132m for size M
Tű / Needle: 4,5mm5 megjegyzés:

 1. Naagyon szép! De a kis modell még szebb. :))

  VálaszTörlés
 2. Köszi, Irenka!:) A kis modellem nagyon élvezte a fotózást, az tény!:)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép, a modelled még szebb!!!:) Azok a szemek, aza a mosoly! Öröm ránézni!!!

  VálaszTörlés
 4. Szilvi, Te erre a tesztkötésre hogyan jelentkeztél? és kb. mennyi idő volt az elkészítésre? érdekelne hogyan működik, mert talán ha van határidő és kényszer én is befejeznék végre valamit:D köszi előre is:)

  VálaszTörlés