2011. november 10., csütörtök

Ruhák a babának / Clothes for the doll

Még nyáron kért meg Ági barátnőm, hogy készítsek valamit a waldorf babájuknak...amit persze simán bevállaltam...nem gondoltam rá, hogy ez  mennyire más, mint mondjuk egy felnőtt-vagy akár gyerek méretű ruha vagy kiegészítő készítése...és valahogy nem is volt ihletem sem...Azért készült egy zöld és egy kék színű sapka-sál szett, de további babaruhaneműk készítése elég nehézkesen ment. Ráadásul egy fiúbabáról van szó!!!
Aztán horgoltam egy hálózsákot, gombolósat:)), ez a gyerekeknek még készségfejlesztőnek is elmegy:)). Ez úgy jutott az eszembe, hogy barátnőm mesélte, hogy a gyerekek nem szeretik a hálózsákot...(talán így megszeretik?????) Készült egy csíkos mellény (egyik vállán gombos), és egy csíkos sál (vagy ki tudja, még mire használható darab).
Van még két holmi, ami elkészült, de nem tetszik (így képet sem teszek fel róla...egyébként nálam csücsülnek): ez egy kötött pulcsi és egy horgolt nadrág...túl vastag a fonal, amit használtam. Tanultam belőle. Majd legközelebb jobban fog menni.
Szerencsére a gyerekek nagyon örültek a holmiknak, így legalább sikerélményem is volt!:)
Hozzá kell szoknom e téma gondolatához, mert kislányom a születésnapjára öltöztethetős babát fog kapni...ajjaj, mi lesz velem (sapkából és sálból biztos sok lesz neki!:)

In the summer I was asked by my friend, Ági to make some clothes for the waldorf doll of her kids. Of course I said, OK, no problem! But...it was a problem for me...what to make for a doll? Hats and scarves...yes, I made 2 sets of them... I have crocheted a big sleep sack, a stripy vest and scarf, that's all! Oh, yes, I have crochet a trousers and knitted a pullover but unfortunately they do not look good. So they remain in my home. Next time I will do it better!
My daughter will receive to her birthday a waldorf doll, too, so I have to concentrate to the doll clothes very intensive in the future!:)

Kék horgolt sapka és kötött sál:
Blue crocheted hat and knitted scarf:
Fonal/ Yarn: Mistic (50% pamut, 50%acryl)/ (50% cotton, 50%acryl)

Zöld horgolt sapka és horgolt sál:
Green crocheted hat and scarf:
Fonal/ Yarn: Barka Gilice (100% pamut)/ (100% cotton)
Kék hálózsák:
Blue Sleeping Sack:
Fonal/ Yarn: Mistic (50% pamut, 50% acryl) / (50% cotton, 50%acryl)


Csíkos mellény és sál:
Vest and scarf with stripes:
Fonal/ Yarn: Schachenmayr nomotta (100% len) / (100% linen)

1 megjegyzés: